Aktivitetsbok för tangram

Bild av Aktivitetsbok för tangram

Uppmuntra kreativiteten och problemlösningsförmågan med tangram. 96-sidig aktivitetsbok som innehåller övningar med tangrambitar i en mängd olika svårighetsgrader.

Art.nr.: LSP0318
198 kr
Varan finns i lager för omgående leverans.
Beställningar innan kl 13.00 skickas samma dag, annars nästkommande vardag. Vi skickar 1:a klass, normalt finns varorna hos dig dagen efter.
: st

Aktivitetsboken är uppdelad i tre olika avsnitt:

  • Täck över: Den enklaste delen som passar de nybörjaren. Hitta rätt geometriska tangrambit och träna att lägga den rätt så att de täcker olika geometriska former i boken.
  • Fantasi: Här får man stegvis med fantasins hjälp fundera ut hur bitarna ska ligga för att bilda en given figur. Mycket utvecklande för fantasin och den spatiala förmågan dvs att för sitt inre se hur och var bitarna ska ligga.
  • Lägg former av former: Använd de geometriska tangrambitarna för att lägga olika geometriska former.

Tangram är ett pussel med sju bitar som tillsammans kan bilda en kvadrat. Man tror att tangram uppfanns i Kina för tusentals år sedan och har sedan dess utmanat kreativiteten hos både stora och små.

Bitarna har de bestämda formerna av: två stora rätvinkliga trianglar, en mellanstor rätvinklig triangel, två små rätvinkliga trianglar, en liten kvadrat och ett parallellogram. De sju bitarna kan sättas ihop på olika sätt för att bilda olika figurer.

Med tangram tränar man geometriska former men också kreativitet och problemlösningsförmåga. Tangram kan användas på oändligt många sätt som laborativt material inom matematiken. Mycket bra för att utveckla det matematiska tänket.

Kan användas av alla från ca 4 år. Mycket trevligt och utvecklande för hela familjen.

Tangrambitarna ingår ej i priset.

Dela denna produkt med dina vänner:
Relaterade produkter