Varukorg
1 vara, 599 kr
Prenumerera på nyhetsbrev
E-post:

Kemilåda 1000


Visst är det kul med kemi? Här kan du göra 80 spännande och lärorika kemiexperiment. En kemilåda med mer än 25 delar. Från 8 år tillsammans med vuxen.

Art.nr.: S4K1000
Tillv.: Science4you
Ordinarie pris: 475 kr
Kampanjpris: 439 kr
:

Varje experiment har en tydlig steg för steg beskrivning och en förklaring av vad som hände. För att experimenten också ska vara inlärningstillfällen så finns det fakta kopplat till experimenten.

Exempel på några av experimenten i lådan:

  • Vad är syror och baser.
  • Tillverka egen pH-indikator.
  • Gör magiska trick med pH-indikatorn lackmus.
  • Fyll en ballong utan att blåsa upp den.
  • Gör magisk luft och osynlig gas.
  • Stick en nål genom en ballong.
  • Gör lim av mjölk.

Instruktionshäftet är på svenska, 32 sidor med laborationsbeskrivningar, förklaringar och fakta.

Utrustningen är i plast för att vara säker och hållbar.

Innehåller bland annat:

lackmuspulver, kaliumhexacyanoferrat, ammoniumjärn(II)sulfat (Mohrs salt), natriumkarbonat, citronsyra, provrör, mätkoppar, pipetter, plastspatel, pH-remsor, skyddsglasögon, labbrock, kontakt för 9V-batteri (batteri ingår ej)

Förutom delarna i kemilådan behöver man komplettera med ämnen som oftast finns i hushållet.

Kemilådan ska alltid användas under vuxens övervakande. Det är viktigt att den vuxne läser igenom säkerhetsregler och instruktioner innan laborationen påbörjas.

Från 8 år. En 8-åring kan genomföra experimenten tillsammans med en vuxen men kanske inte förstå all fakta bakom experimentet. För att kunna förstå all bakomliggande fakta till experimenten bör barnet vara minst 10 år eller mer. Därför passar kemilådan långt upp i ålder. Både experimenten och instruktionshäftet kan vara bra att plocka fram till tonåringen som läser kemi på högstadiet.

Instruktionshäftet finns på engelska också. Om ni hellre önskar ett instruktionshäfte på engelska så skriv ett meddelande till oss i samband med beställningen, ange ordernummer. Skriv till info@pedagogikproffsen.se.

Dela denna produkt med dina vänner: