Varukorg
1 vara, 599 kr
Prenumerera på nyhetsbrev
E-post:

Kemilåda 2000


Vår stora kemilåda för den som vill lära sig allt om kemi. 150 spännande och lärorika experiment. Mer än 50 delar varav 11 kemikalier.

Art.nr.: S4K2000
Tillv.: Science4you
Ordinarie pris: 649 kr
Kampanjpris: 599 kr
:

Med kemilåda 2000 får man många roliga timmar och rejäla grundkunskaper inom kemin. Varje experiment har en tydlig steg för steg beskrivning och en förklaring av vad som hände. För att experimenten också ska vara inlärningstillfällen så finns det fakta kopplat till experimenten.

Några exempel på experiment från kemilådan:

  • Vad är syror och baser? Vilka syror och baser har vi i hemmet?
  • Tillverka egna pH-indikatorer.
  • Tillverka egen tandkräm och eget schampo.
  • Gör kristaller i äggskal, megakristaller.
  • Gör blå tvål
  • Gör supersåpbubblor, skumorm och kemisk regnbåge.

En del av experimenten i Kemilåda 2000 återfinns också i Kemilåda 600 och Kemilåda 1000.

Instruktionshäftet är på svenska, 36 A4-sidor med laborationsbeskrivningar, förklaringar och fakta.

70 av experimenten finns i instruktionshäftet resten av experimenten och mycket fakta hittar du online, det finns en länk i instruktionshäftet.

Utrustningen är i plast för att vara säker och hållbar.

Innehåller bland annat:

kopparsulfat, magnesiumsulfat, bikarbonat, natriumkarbonat, citronsyra, vinsyra, alun, jodtinktur, hushållsfärger, provrör, mätkoppar, bägare, pipetter, plastspatlar, pH-remsor, tratt, pincetter, ballonger,skyddsglasögon, petriskålar med mera.

Förutom delarna i kemilådan behöver man komplettera med ämnen som oftast finns i hushållet.

Kemilådan ska alltid användas under vuxens övervakande. Det är viktigt att den vuxne läser igenom säkerhetsregler och instruktioner innan laborationen påbörjas.

Från 8 år. En 8-åring kan genomföra experimenten tillsammans med en vuxen men kanske inte förstå all fakta bakom experimentet. För att kunna förstå bakomliggande fakta till experimenten bör barnet vara 10 år eller mer. Därför passar kemilådan långt upp i ålder. Kemilådan med instruktionshäftet kan vara bra att plocka fram till tonåringen som läser kemi på högstadiet.

Instruktionshäftet finns på engelska också. Om ni hellre önskar ett instruktionshäfte på engelska så skriv ett meddelande till oss i samband med beställningen, ange ordernummer. Skriv till info@pedagogikproffsen.se.

Dela denna produkt med dina vänner:
Relaterade produkter
Kampanj: 439 kr
Kampanj: 279 kr
Kampanj: 349 kr