Varukorg
1 vara, 649 kr
Prenumerera på nyhetsbrev
E-post:

Explosiva Experiment


Explosioner är spännande men behöver inte vara farliga. Här kan du göra olika ofarliga explosioner och samtidigt lära dig om hur och varför explosioner uppstår. En experimentlåda i Nobels anda. Från 8 år.

Art.nr.: S4EE01
Tillv.: Science4you
399 kr

Varan är tillfälligt slut.

28 experiment och en 36-sidig instruktionsbok på svenska. Varje experiment har en tydlig steg för steg beskrivning och en förklaring av vad som hände. För att experimenten också ska vara inlärningstillfällen så finns det fakta kopplat till experimenten.

Gör brusande bomber, en explosiv gejser, en vattenraket och tomtebloss.

Utrustningen är i plast för att vara säker och hållbar.

Innehåller bland annat:

natriumbikarbonat, citronsyra, salt, järnpulver, hushållsfärg, provrör, mätkoppar, pastörpipetter, plastspatel, träspatlar, tratt, plastskålar, stearinljus, ballonger, filtrerpapper, skyddsglasögon, skyddshandskar,

Förutom delarna i kemilådan behöver man komplettera med ämnen som oftast finns i hushållet.

Experimentlådan ska alltid användas under vuxens övervakande. Det är viktigt att den vuxne läser igenom säkerhetsregler och instruktioner innan laborationen påbörjas.

Från 8 år. En 8-åring kan genomföra experimenten tillsammans med en vuxen men kanske inte förstå all fakta bakom experimentet. För att kunna förstå all bakomliggande fakta till experimenten bör barnet vara minst 10 år eller mer. Därför passar experimentlådan långt upp i ålder.

Dela denna produkt med dina vänner: