Pippi Pluttifikationsspel


Ett kortspel som tränar multiplikationstabellerna 1-5. Innehåller 50 frågekort och 50 svarskort.

Art.nr.: HFSP12
159 kr
Varan finns i lager för omgående leverans.
Beställningar innan kl 13.00 skickas samma dag, annars nästkommande vardag. Vi skickar 1:a klass, normalt finns varorna hos dig dagen efter.
: st

Med Pippis hjälp tränar spelarna de fem första multiplikationstabellerna.

Spelet innehåller 50 frågekort och 50 svarskort. Kan spelas av 2-4 spelare.

Regler

  • Blanda frågekorten för sig och svarskorten för sig. Dela ut fem frågekort till varje spelare. Alla spelare lägger upp sina kort framför sig på bordet, synliga för alla. Svarskorten läggs i en hög för sig med det översta kortet uppvänt. Spelaren till höger om givaren börjar, sedan frågar man i turordning medsols. Till exempel, om det översta kortet i svarshögen visar "=5" och den första spelaren har frågekortet "5x1" säger denna spelare "5 gånger 1 är fem" och tar upp svarskortet "=5". Missar spelaren detta och någon av medspelarna ser det har han/hon chansen att säga "Vet du inte att 5x1 är 5 så tänker inte jag tala om det för dig". Den spelaren tar sedan svarskortet och frågekortet och får på så sätt ett par. Sedan är det nästa spelare i turordning. Varje gång en spelare blir av med ett frågekort tar han/hon upp ett nytt. Om ingen av spelarna har lämpligt frågekort läggs ett nytt svarskort överst.
  • Poäng: Varje "par" ger 1 poäng (korten med blå bakgrund). 2 extra poäng ges till alla tal som gör att det känns "sjuttigt" i halsen, alltså alla "par" som har 7 i sig (korten med grön bakgrund).
  • Den som har flest poäng vinner (om ni inte har bestämt något annat).Innehåller 108 spelkort

Hjelm Förlag AB

© Astrid Lindgren

Dela denna produkt med dina vänner: